Katteriet

Hvem er vi? 
Jeg hedder Trine og er 39 år gammel. Jeg er uddannet Teknisk Assistent og Byggetekniker, men til dagligt arbejder jeg som med bogholderi og marketing. Jeg bor sammen med min mand Lars, som er selvstændig. Lars har 2 dejlige piger som vi har hveranden weekend, og sammen har vi Daniel der blev født nytårsaften 2008.

Min fritid går med hus, have barn og katte - jeg har tidligere siddet i bestyrelsen i Dansk Siameser & Orientaler Ring (www.dso.dk), men med en lille aktiv knægt på 3 år, har jeg besluttet at holde en pause med bestyrelsesarbejde.

Undertegnede og Tøsen
Omgivelserne...
Vi bor i et dejligt nybygget hus i et parcelhusområde iyderkanten af Horsens, og hvor vi er der er kattene også. De færdes frit i huset, og sover også i soveværelset.

Der er en stor have til huset, og størstedelen af den er ved at blive indhegnet så kattene også kan komme lidt ud, som de kunne der hvor vi boede før. Kattene er dog kun ude under opsyn, men de synes det er herligt at få lov at gå på opdagelse, spise græs, fange insekter mv....

Vi har valgt at gøre det på den måde, fordi vi gerne vil føle os sikre på at der ikke sker kattene noget - der er mange farer for fritgående katte, og vi kan simpelthen ikke holde ud at tænke på hvis der skulle ske dem noget.

Haven set oppefra
Hvordan det hele startede!
Jeg har haft dyr i al den tid jeg kan huske....hunde/katte/fugle - selvfølgelig med "medejerskab" af mine forældre. Da jeg flyttede hjemmefra var det derfor naturligt for mig at skulle have et dyr......der gik dog no gle år inden økonomien og omgivelserne var gode nok til det.

Min første tanke var egentligt at jeg ville have en labrador hund, men på grund af forskellige omstændigheder, gik jeg væk fra den tanke igen og endte med at beslutte mig for en kat.

Da mine forældre ofte har taget mig med til hundeudstillinger, markprøver mv. var der slet ingen tvivl i mit sind om at jeg ville have en racekat - og meget gerne en udstillingskat. Til gengæld var det faktisk en smule mere tilfældigt at jeg endte op med Orientalsk Korthår.

Baby, "min" dejlige halvperser, som blev hos min mor da jeg flyttede hjemmefra.

I en avis var der nogle siameserkillinger til salg, og da min far og stedmor engang under et Afrika-ophold, havde ejet (eller rettere var blevet adopteret) af en siameser med ukendt herkomst, tænkte jeg at det kunne da være sjovt at tage ned for at kigge på killingerne...
Det gjorde jeg så, men stor var min overraskelse over, at godt nok var moren siameser, men nogle af killingerne havde farve på HELE kroppen. Jeg spurgte opdrætteren om det var blandingskillinger, men hun grinte selvfølgelig og forklarede mig at det var orientalere.


"Kattekismus" - og mig som barn. Billedet er fra Afrika, 1981

En af dem var en lille rødspotted killing, som var en smule sky. Det var kærlighed ved første blik - ham måtte jeg bare eje........der gik ikke længe inden Bastian (Dejbjærg´s Bastian, ORI d24) som han hed, fik selskab af Siggi (Ch. & EP. Player´s Mosaik, OSH f)- en tortie orientaler på 1½ år, som var steriliseret allerede da jeg købte hende.

Med disse to katte fulgte et par udstillinger og en masse snak med andre opdrættere, og "selvfølgelig" gik der ikke længe inden jeg "blev smittet" af opdrætterlysten. Til den slags har man jo altså brug for en fertil hunkat, og jeg købte derfor Sjange (Player´s Jeanne d´Arc, OSH b)........og det blev så begyndelsen på Piltoft´s orientaler & siameser opdræt.


Bastian og Siggi...2 der holder
af hinanden :
Om opdrættet!
Mit opdrætsnavn fik jeg i 1994, og i sommeren 1995 kom mit første kuld til verden. Moren var ovennævnte Player´s Jeanne d´Arc og faren var EC. Sepp som var en meget kendt hankat dengang.
Det første kuld bestod af 1 ebony pige, og 2 chokoladspottede drenge. Pigen (GIC. & Pr. Piltoft´s Asian Pearl, OSH n) beholdte jeg til videre avl. Den ene af hendes brødre kom hjem til min mor, og den sidste (Pr. Piltoft´s After Eight) skulle sælges, meeeeen han blev hængende, og boede hos mig til vi desværre måtte sige farvel til ham i foråret 2006.
Asian Pearl, som i daglig tale hed Tøsen, blev mor til 3 kuld. Fra det sidste kuld hun fik, beholdt jeg Flamme (IC. Piltoft´s Eternal Flame, OSH f). fra de linier!

Sjange med det første Piltoft´s Kuld

Siden er flere katte kommet til, og nogle har jeg måttet sige farvel til pga. sygdom eller alderdom.
Jeg beholder alle mine pensionerede avlskatte, da jeg ikke synes om tanken "at kassere" dem når jeg ikke længere kan bruge dem i avl. De er først og fremmest mine elskede kæledyr, og i anden række kommer så opdrætsdelen. Med den holdning er jeg af pladshensyn nødt til at begrænse mig lidt, og selv om jeg gerne ville beholde killinger fra hvert eneste kuld, eller købe nye katte efter "behov", så forsøger jeg altså at passe på, at mit opdræt ikke "vokser mig over hovedet".

Jeg laver derfor ikke ret mange kuld - højest 1-2 pr. år, og når jeg har et kuld killinger, prøver jeg på at bruge så meget af min tid som muligt på dem, da en af mine vigtigste prioriteter er at avle sunde, glade og harmoniske killinger, der er vant til at være meget sammen med mennesker.


Some of the cats, enjoying themself in the bed :-)

For et par år siden skrev jeg her på hjemmesiden, at selv om jeg havde en siameser som avlshun så følte jeg mig primært som orientaleropdrætter. Sådan har jeg det stadigt - men allersjovest synes jeg faktisk er de kuld hvor der både er siamesere og orientalere i. Et hvirvar af forskellige farver - meget gerne med rødt/tortie blandet i - sådan nogle kuld er dem jeg synes er allersjovest at se på.

Mine favoritfarver er sort, chokolade og tortie - og gerne de ensfarvede......En smuk kat med blank sort pels og gnistrende grønne øjne..........hvad kan være flottere :-) ?


Tøsen on a catshow